Walk In Ormar – “ne trebam dijamante, samo mi daj veliki ormar..”C.B. Sex&City

Najveći problem kod stvaranja walk-in garderobe jest nedostatak kvadrata, no ne morate nužno imati veliki luksuzni stan ili zasebnu prostoriju, možete ga iskonstruirati u spavaćoj sobi čak i ako nema velik broj kvadrata, jer arhitekti i dizajneri uvijek nađu rješenje i pronađu 2-3 m2 više kako bi ipak stvorili garderobu.  

Walk in garderoba mora biti dizajnirana iznutra i izvana tako da odgovara potrebama vlasnika. Može biti bez vrata, s vratima, kliznim stijena ili čak zasebna prostorija koja se nalazi tik do spavaće sobe. To mora biti pomno isprojektiran prostor s dobro organiziranim policama i vješalicama u kojem će se smjestiti odjeća, obuća i modni dodaci, što je san svake žene iako se i muškarci ne bi bunili da imaju walk-in garderobu u svome domu. Jedna od solucija je ako imate veliku spavaću sobu možete ju razdijeliti zidom i na manju stranu napraviti svoj walk-in ormar, a na drugu veću stranu smjestiti klasičnu spavaću sobu.

Brojne su mogućnosti kreiranja reda i strukture u dizajnu svog vlastitog walk-in ormara i moramo imati na umu prostor koji je na raspolaganju i kako ga iskoristiti. Najbolje je prvenstveno isplanirati koje sekcije zapravo trebamo. Prostor za vješanje, police i ladice standardna su postava, no mogu se dodati i drugi elementi. Pametni organizatori ladica držat će red u svakom trenutku te bi bilo dobro da walk-in ormar sadrži i sjedeći dio te veliko ogledalo.

Želiš li uštediti nešto prostora, treba razmisli o ormaru bez vrata, samo s dekorativnim zavjesama. Walk-in ormar bez fronti prolazi ako je ormar smješten u zasebnoj prostoriji. Ukoliko je prostor za ormar u sklopu spavaće sobe, vrata služe kao barijera od prašine i svjetlosti. 

Koristite cijelu visinu zida za svoj walk-in ormar, od poda sve do stropa jer izdužena garderoba izgleda elegantno, lijepo i uredno. Trik s istim vješalicima duž cijelog ormara učinit će garderobu urednom i oku privlačnom.

Ako imate manji prostor i prilično visoke zidove, podesive šipke su izvrsna ideja. Ovim trikom osiguravate korištenje cijelog zida, odnosno ormara te se mogu ugraditi police koje mogu lako promijeniti visinu, ovisno o onome što želite staviti na njih. Savjet je također da uvijek imate neki mali stolić ili tabure pri ruci.

Unutarnja vrata ormarića mogu se koristiti za pohranu modnih dodataka kao što su torbice, remeni ili šalovi te sve što trebate je nekoliko kukica. Također nosačem za hlače smanjujemo broj vješalica, osiguravamo da je manje nereda te pristupačniji pregled pri odabiru garderobe. Podijelivši ladice u manje segmente, može se dobiti puno više prostora te se u cijeli dizajn mogu uključiti i izvlačne košare, koje ujedno djeluju lijepo i organizirano.

Element koji je izuzetno važan i nezaobilazan u walk-in ormarima je rasvjeta!  Rasvjeta osim što mora biti dekorativna i davati štih vašem ormaru, također mora biti funkcionalna te vam omogućavati preglednost odjeće, obuće i modnih dodataka. U potkrovljima walk-in ormarima ambijent stvaraju reflektori i veliki krovni prozori koji čine su svoju magiju. Ako igrate na sigurno prekrasna bijela shema, integrirana led podna rasvjeta i ogledala stvoriti će dojam prostranosti i dati osjećaj prozračnosti. Također može se odabrati rasvjeta koja je povezana s prekidačem pomoću kojeg se može mijenjati jačina svijetla.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: