Heritage Hotel Armerun

Po rušenju stare ribarnice koja datira iz 1906. godine u prostoru prema moru, ispred čuvene katedrale Sv.Jakova, u lipnju 1958. godine pristupilo se adaptiranju prostora ribarnice i bivšeg samostana u ribarnicu. Gledano s mora bila je to impozantna građevina smještena uz crkvu Sv.Dominika s cijelokupnom vizurom starog grada Šibenika.  

Dio kompleksa “stare Peškarije” sada krasi novootvoreni Heritage Hotel Armerun, koji pruža jedinstveno iskustvo odsjedanja u baštinskom hotelu, u samom centru grada, na prekrasnoj lokaciji uz more.

Ovaj autentični hotel raspolaže sa 17 smještajnih jedinica, od kojih je 14 u samom objektu, dok su tri smještajne jedinice u zasebnom objektu uz hotel, koji se može iznajmiti i kao vila. Sobe su svrstane u tri kategorije, standard, superior i deluxe te su pomno dizajnerski osmišljene.

Povjesna lokacija poslužila je kao inspiracija za uređenje interijera u modernom mediteranskom stilu s vintage detaljima i tradicionalnim elementima. Mediteranski stil koji se koristio pri uređenju odiše dalmatinskim štihom a njegove osnovne karakteristike su jednostavnost, decentnost, prirodnost i prepoznatljivost.

Osnovne boje koje su se koristile tople su i prigušene uz nijanse plave koje imitiraju boju Jadranskog mora, boje kamena i pijeska te vječna bijela koja daje prozračnost čitavom prostoru. Sama riječ “Mediteran” sinonim je za sunce, more, kamen, maslinu, lavandu i borove, a dominantne odrednice su detalji koji prate tematiku ovog stila te gdje god se moglo istaknula se prirodna tekstura kamena koji je za priliku izgradnje hotela restauriran u svoje prvotno stanje.

Tako uočavamo da su u spavaćim sobama djelomično ostavljeni zidovi u kamenoj izvedbi, s ručno rađenim namještajem u vintage stilu s glamom 70-ih te su postavljeni statement lusteri, koji odišu bezvremenskom elegancijom. Sobe smještene na prednjoj, južnoj strani hotela imaju prekrasan pogled prema Šibenskom kanalu i zalasku, dok sobe smještene na stražnoj strani hotela krasi pogled prema vizurama krovova starih kuća u strogoj jezgri grada.

Pročelje hotela u potpunosti je restaurirano u dogovoru s konzervatorima, očišćen je i ispjeskaren stari kamen koji je bio dio dominikanskog samostana.

Prilikom obnove pronađeno je puno artefakata koji su sada u vlasništvu Muzeja grada Šibenika, ali po dogovoru su izloženi u hotelu kako bi ih gosti mogli razgledati te posvjestiti važnost povijesnog značaja objekta u kojem se nalaze.

Prolaz uz hotel, znan kao Buta Harolda Bilinića godinama je bio zapušten i devastiran. Djelomično je građen od kamena, djelomično od sedre, zato je uređenje bilo vrlo zahtjevno te se moralo sve dodatno učvrstiti i osigurati. Postavljena je dodatna efektna, ambijentalna rasvijeta koja će svakako poslužiti lokalnim umjetnicima koji će ovaj autentični prostor moći koristiti kao izložbeni prostor/galeriju.

U prizemlju objekta nalazi se restoran “Buta”, uređen u rustikalnom stilu, koji njeguje koncept restorana s naglasakom na domaćim gastro delicijama te vinskim podrumom s vrhunskim sortama vina. Vlada topao, ugodan ambijent u kojem se možete opustiti i osvježiti uz koktel u vrućim ljetnim večerima.

Svakako je nezaobilazna lokacija koju vrijedi posjetiti i osjetiti dašak minulog vremena oživljenog u modernoj tradicionalnoj izvedbi s vrlo velikim povijesnim značajem na ponos gradu Šibeniku i njegovim stanovnicima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: