Mali Hodnici – Efekt za Prozračno i Sofisticirano

Hodnik je prvi dio vašeg doma koji će svatko vidjeti kad uđe, pa je važno pobrinuti se da je to odraz vaše osobnosti i stila.

Kod malih hodnika, predsoblja, trebamo maksimalno iskoristiti svaki kutak poštujući zadanu arhitekturu samog prostora. Ako živite na starom posjedu koji je u renovaciji, razmislite o tome da stvari ostanu jednostavne i izlažu izvorne značajke kao što su štukature, podovi od terazza i željezni rukohvati. U suvremenim prostorima ciljajte na centralnu točku samog prostora, poput upečatljivih staklenih stubišta ili rasvjete koja igra veliku ulogu u malim, skučenim hodnicima.

Pokušajte svoj hodnik pretvoriti u nešto više od prijelaznog prostora – značajne promjene poput zamjene čvrstog zida upečatljivim Crittall prozorima omogućit će dopiranje svijetla iz susjednih prostorija, dok će ulazna vrata s većim staklenim pločama osvijetliti cijeli predulaz. Manji pomaci, poput prilagođavanja sheme osvjetljenja, mogu biti jednako utjecajni. Odaberite slojeviti pristup, dodajući suptilna ambijentalna svijetla, stropna svjetla u kombinaciji s toplim žutim sjajem te stolne svjetiljke.

Ideje za male hodnike – savjeti kako bi vaš ulazni hodnik izgledao veći

Nekoliko suptilnih, ali utjecajnih izmjena može izazvati promjene na malom hodniku.

Ideje za male hodnike često se zanemaruju, unatoč tome što postavljaju dekorativni ton ostatku vašeg doma. No, kombinacija praktičnog skladištenja i dizajnerskog znanja može pretvoriti ovaj tradicionalno prijelazni prostor u komforno, ugodno mjesto, bez obzira na veličinu.

Nakon što maksimalno iskoristite njegove prirodne značajke, razmislite kako ga personalizirati s dekorativnog gledišta, najboljim idejama i dizajnerskim savjetima za male prostore.

Hodnici stvaraju prve dojmove i postavljaju scenu za ono što se nalazi unutar ostatka vašeg doma. Važno je cijeniti značaj koji ti prostori daju cjelokupnom osjećaju doma pa se sjetite da su prvi dojmovi jako važni.

 SVJETLOST I BOJE U MALOM HODNIKU

Upamtite da svjetlije boje ostavljaju dojam većeg prostora, dok tamniji tonovi uokviruju prostor što rezultira ugodnijim, intimnijim osjećajem. Dajte ovom često zanemarenom prostoru malo ljubavi uz dodatnu boju.

Zasićene nijanse kobalta, malahita i verdigrisa u kombinaciji s botaničkim motivima unose u interijer prirodnu dubinu i spoj s prirodom. Prilikom uvođenja boje najbolje je izbjegavati previše različitih nijansi te izbor jedne nijanse za zidne i podne obloge može biti vrlo učinkovit.

Hodnici bi trebali biti jednako lijepi kao i svaka druga soba i trebali bi vas odvesti na putovanje kroz dom. Kako bi hodnik bio lagan i prozračan, odabirom svjetlijeg drvenog poda ne samo da ćete imati dojam otvorenog prostor,  već će samim time prostor biti svijetliji. Uvođenje uzorka poput chevrona ili riblje kosti pomoći će vam da mali prostor izgleda duže i veće. Svjetliji podovi inače nude suvremeni osjećaj i dodaju suptilnu točku dopuštajući vam da koristite hrabrije boje na drugim mjestima te se tako možete odlučiti za tamno plavu, sivu ili zelenu boju za vrata, okvire i drugu stolariju kako biste prostoru dodali kontrast i ravnotežu.

Tapete u hodniku s velikim motivom unijet će osjećaj drame, dok će manji dizajn pomoći da hodnik izgleda prostranije. Postavljanje zidnih tapeta na pozadini skromnog uređenja također može imati prilično lijep, boho izgled sa zemljanim bojama košara usklađene s okvirima botaničkog ispisa i zidovima boje jantara te statement luster koji upotpunjuje učinak.

Ostatak sheme hodnika ostavljeno je neutralno, tako da je zidna tapeta prva u fokusu kada uđete u kuću. Ovo je učinkovit izgled koji se vrlo jednostavano postiže jer ne uključuje složeno ukrašavanje drugdje.

Kako biste zadržali svjetliji efekt, odlučite se za neutralne tonove na zidovima jer će oni održavati svježinu malog hodnika te upotrijebite veliko ogledalo koje će odbiti svjetlost, a pritom dati privid prostora. Konzolni stol ne samo da će vam omogućiti prikaz osobnih dragocjenosti, već će biti i praktičan za bacanje torbi, ključeva i pošte prilikom ulaska i izlaska iz kuće.

Bez obzira na veličinu vašeg ulaznog hodnika, uvijek postoji način da napravite utjecaj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: