Blog

Interior Design Blog

Corte San Pietro Hotel – Matera, Italija

Matera je jedan od najstarijih gradova na svijetu i na njegovom teritoriju nalaze se dokazi o ljudskim naseljima iz doba paleolitika. Četvrt Sassi, mjesto svjetske baštine, izvorna su urbana jezgra grada, temeljena na prirodnim špiljama koje su dodatno proširene tijekom tisućljeća, kako bi bile pretvorene u još složenije strukture. Tu se nalaze zamršene mreže ulica,Nastavi čitati “Corte San Pietro Hotel – Matera, Italija”

Priča između knjiga i restauracija

Obnova ove građanske rezidencije s početkom 20-og stoljeća u secesijskom stilu, trajala je 20 mjeseci. Kuća puna svezaka, njih oko 15 tisuća, puna kreativnosti, predmeta i detalja koje je trebalo opet oživjeti. Na starim uništenim podovima pronađene su sve izvorne cementne pločice, kao i originalno stubište koje se penje do nekadašnjih soba za poslugu naNastavi čitati “Priča između knjiga i restauracija”

Mali Hodnici – Efekt za Prozračno i Sofisticirano

Hodnik je prvi dio vašeg doma koji će svatko vidjeti kad uđe, pa je važno pobrinuti se da je to odraz vaše osobnosti i stila. Kod malih hodnika, predsoblja, trebamo maksimalno iskoristiti svaki kutak poštujući zadanu arhitekturu samog prostora. Ako živite na starom posjedu koji je u renovaciji, razmislite o tome da stvari ostanu jednostavneNastavi čitati “Mali Hodnici – Efekt za Prozračno i Sofisticirano”

Suvremeni rustikalni stan u centru Rima

Via Sistina Apartment privatna je rezidencija koju je projektirala Serena Romanò a nalazi se u vječnom gradu Rimu, Italija. Rimski stan besprijekorno kombinira rustikalne i moderne karakteristike, što dokazuje da se različiti stilovi ponekad mogu nadopuniti na iznenađujuće načine. Ovaj šarmantni apartman kombinacija je rustikalnih i modernih elemenata koji se često koriste u dizajnu interijeraNastavi čitati “Suvremeni rustikalni stan u centru Rima”

Art deco + Industrijski stil = Industrijski Glam

Kombinacija dvaju stilova u jednom prostoru može biti izazovno, osobito kad se čini da su ta dva dotična stila potpune suprotnosti. Kombinacijom dvaju nevjerojatna dizajnerska stila možemo stvoriti prekrasan novi stil, u ovom slučaju pričamo o Industrijskom Glamu. To je stil u dizajnu interijera koji kombinira industrijske i glam (art deco) elemente u istom prostoru,Nastavi čitati “Art deco + Industrijski stil = Industrijski Glam”

Bruto i Neto Površine

Brojni investitori, kupci i vlasnici nekretnina redovito se raspituju o bruto i neto površini zgrade, o čemu do sada nismo detaljnije pisali. Postavlja se pitanje što je neto a što bruto? Odgovor se naizgled čini jednostavnim no postoji dosta detalja koje možda ni nešto iskusniji u poslu s nekretninama ne znaju, točniije, detalji koji bi seNastavi čitati “Bruto i Neto Površine”

Mediteranski Vrt – Ideje i Dizajn!

Čitav Mediteran odiše opojnim mirisima i cvjetnim užicima. Krajem zime često ćete vidjeti bagreme i citruse u punom sjaju, a ljeti raskošne bugenvilije, pelargoniji i oleander. Na jesen, dolazi do manjeg naleta ljepote poput ciklama i jesenskih krokusa s ružmarinom koji često cvjeta tijekom cijele godine. Opuštena atmosfera nit je vodilja mediteranskog vrta te da seNastavi čitati “Mediteranski Vrt – Ideje i Dizajn!”

Heritage Hotel Armerun

Po rušenju stare ribarnice koja datira iz 1906. godine u prostoru prema moru, ispred čuvene katedrale Sv.Jakova, u lipnju 1958. godine pristupilo se adaptiranju prostora ribarnice i bivšeg samostana u ribarnicu. Gledano s mora bila je to impozantna građevina smještena uz crkvu Sv.Dominika s cijelokupnom vizurom starog grada Šibenika.   Dio kompleksa “stare Peškarije” sadaNastavi čitati “Heritage Hotel Armerun”

Walk In Ormar – “ne trebam dijamante, samo mi daj veliki ormar..”C.B. Sex&City

Najveći problem kod stvaranja walk-in garderobe jest nedostatak kvadrata, no ne morate nužno imati veliki luksuzni stan ili zasebnu prostoriju, možete ga iskonstruirati u spavaćoj sobi čak i ako nema velik broj kvadrata, jer arhitekti i dizajneri uvijek nađu rješenje i pronađu 2-3 m2 više kako bi ipak stvorili garderobu.   Walk in garderoba moraNastavi čitati “Walk In Ormar – “ne trebam dijamante, samo mi daj veliki ormar..”C.B. Sex&City”

Osnovne Stvari Koje Morate Znati Prije Kupnje Nekretnine

Kada se odlučite za kupnju nekretnine, zemljišta ili kuće, obavezno morate pripaziti da je vlasništvo uredno, legalizirano te da je točna usklađenost stanja na terenu i u papirima. Pojam nekretnina podrazumijeva se da je to čestica zemljine površine zajedno sa svime što je s njom trajno spojeno na površini ili ispod nje. Pod pojmom katastarNastavi čitati “Osnovne Stvari Koje Morate Znati Prije Kupnje Nekretnine”

Učitavanje…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d blogeri kao ovaj: